Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης τεύχους Διακήρυξης Ανοιχτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την υλοποίηση του υποέργου 1 «Ενέργειες Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής άσκησης» στο πλαίσιο της πράξης «Κατάρτιση με πρακτική άσκηση για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, που οδηγούν σε πιστοποίηση προσόντων» με κωδικό ΟΠΣ 5124308.

Το Επιμελητήριο Χίου προβαίνει σε διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης Διακήρυξης Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Ενέργειες Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής άσκησης» της πράξης «Κατάρτιση με πρακτική άσκηση για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, που οδηγούν σε πιστοποίηση προσόντων» με κωδικό ΟΠΣ 5124308 και καλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς σε ανοικτή, μη δεσμευτική συμμετοχή στη διαδικασία διαβούλευσης για την κατάθεση προτάσεων/παρατηρήσεων επί των Τευχών Διακήρυξης.

Ειδικότερα το αντικείμενο της Σύμβασης αφορά ενέργειες Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής άσκησης διακοσίων (200) μακροχρόνια άνεργων σε θεματικά αντικείμενα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με βάση τη μελέτη διάγνωσης αναγκών της περιφερειακής αγοράς εργασίας στο Βόρειο Αιγαίο. Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους ωφελούμενους να προσαρμοστούν στα σημερινά επιχειρηματικά δεδομένα και συνεπώς η ενδυνάμωση της απασχολησιμότητας. Η κατάρτιση ανά θεματική ενότητα θα αφορά σύνολο 100 ωρών εκ των οποίων 90 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης και 10 ώρες θα αφορούν διά ζώσης εκπαίδευση. Η διαδικασία πιστοποίησης θα αφορά αξιολόγηση των γνώσεων και των ικανοτήτων και θα παρέχεται από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ, ενώ η Πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε θέσεις συναφείς με το αντικείμενο του προγράμματος και θα έχει διάρκεια πενήντα (50) ώρες.

Συνοπτικά οι θεματικές ενότητες αφορούν τα εξής αντικείμενα:

          Εξυπηρέτηση Πελατών

          Στέλεχος Γραμματειακής Υποστήριξης

          Ηλεκτρονική Διαχείριση και Ανάπτυξη Βασικών Δεξιοτήτων ΤΠΕ

          Στέλεχος Πωλήσεων

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV) : 80500000-9 – Υπηρεσίες Κατάρτισης, 79132000-8 – Υπηρεσίες Πιστοποίησης

 

Η Σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική  άποψη προσφοράς με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της Σύμβασης δεν θα ξεπερνά το ποσό των 200.000€.

Η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και πιστοποίησης προσώπων ως υπηρεσιών στενά συνδεόμενων με την κατάρτιση, έχουν απαλλαγή του Φ.Π.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ιβ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Νόμου 2859/2000 και του άρθρου 19 του Νόμου 4346/2015.

Η διαδικασία διαβούλευσης θα διεξαχθεί μέσω του Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr, για χρονικό διάστημα 15 ημερών από την ανάρτηση του τεύχους διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ προς Διαβούλευση.

Συνημμένο το τεύχος του διαγωνισμού, καθώς και η σχετική πρόσκληση.

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ