Κατά τη χθεσινή εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Επιμελητηρίου Χίου βραβεύτηκαν από το ΔΣ του Επιμελητηρίου Χίου δύο επιχειρήσεις που ξεχώρισαν όσον αφορά την καινοτομία, την εξωστρέφεια αλλά και την δυναμική προώθηση της φιλοσοφίας των προϊόντων προστιθέμενης αξίας με Χιακή καταγωγή.
Η πρώτη επιχείρηση είναι η «KOKKINAKIS SUGAR ART Ι.Κ.Ε.»., μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ζαχαρωδών
με Χιώτικες γεύσεις και αρώματα (μαστίχα, μανταρίνι κ.α.) και η οποία μέσω των διεθνών βραβεύσεων που έχει ήδη αποσπάσει
συμβάλει στην «οικοδόμηση» της πεποίθησης ότι τα Χιακά παραδοσιακά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Η δεύτερη επιχείρηση είναι η «Ζυθοποιία Χίου.», η οποία από το 2012 χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση
της Φρέσκιας Μπύρας Χίου έχει συμβάλει σημαντικά στο να ακούγεται το νησί μας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
O Μάνος Ναζλίδης, Πειραιώτης στην καταγωγή βρέθηκε στη Χίο το 2009 και ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα
της μικροζυθοποιίας το καλοκαίρι του 2010 με τον διακριτικό τίτλο “ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ”.
Επίσης το Επιμελητήριο βράβευσε δύο εξαιρετικούς αθλητές που κοσμούν τις αθλητικές διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο,
το Χριστόφορο Μερούση και τον Γιάννη Φουντούλη.
Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου Γ. Γεωργούλη.
Φώτο:Βράβευση κ. Κοκκινάκη Δ.
Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ
Σχετικά Αρχεία: