Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Χίου στην εκδήλωση εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του φορέα

Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Χίου στην εκδήλωση εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του φορέα.

 

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου σας ευχαριστώ θερμά που τιμήσατε την εκδήλωση του εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Επιμελητηρίου μας . Στόχος της σημερινής βραδιάς είναι να εορτάσουμε τα 100 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς του Επιμελητηρίου Χίου στο τοπικό επιχειρείν, να θυμηθούμε σταθμούς της μεγάλης αυτής διαδρομής αλλά και να διασκεδάσουμε . 
Το Επιμελητήριο Χίου ιδρύθηκε το 1918 βάσει του Νόμου 184 «περί συστάσεως εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων» και σχετικού Βασιλικού Διατάγματος του 1914.
Στην πορεία των εκατό ετών το Επιμελητήριο υπήρξε :
• ο θεσμικός εκφραστής του τοπικού επιχειρηματικού δυναμικού 
• ο μοχλός διεκδίκησης των αιτημάτων του Χιώτη επιχειρηματία
• ο σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα τοπικής ανάπτυξης
Όλα τα παραπάνω τα υλοποίησε άλλοτε αποτελεσματικά και άλλοτε λιγότερο επιτυχημένα. Ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί το «σπίτι» του Χιώτη επιχειρηματία. Ένα σπίτι το οποίο είχε πάντα ανοικτές τις πόρτες του για να αφουγκρασθεί τα παράπονα, τα προβλήματα , να προτείνει λύσεις , να χρηματοδοτήσει δράσεις , να διευκολύνει συνεργασίες, να ανοίξει δρόμους. 
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη για τη σημερινή Διοίκηση, η οποία πριν από ένα χρόνο ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού αυτού οργανισμού η συγκεκριμένη συγκυρία και με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να δεσμευθώ ότι όλοι όσοι απαρτίζουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα εργασθούμε ακούραστα για να μετατρέψουμε τον αιωνόβιο και ίσως για κάποιους γηρασμένο θεσμό σε ένα καινοτόμο, δραστήριο , διεκδικητικό και εξωστρεφή «νέο», ο οποίος θα μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του μέλλοντος.
Όραμα μας είναι να εργασθούμε συλλογικά για να φέρουμε μία «δημιουργική επανάσταση» η οποία θα βοηθήσει την τοπική οικονομία και σε αυτή την προσπάθεια –τονίζω ξανά- δεν περισσεύει κανείς. 
Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ