Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης & της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Το Σχέδιο Δράσης αποτελεί την πρώτη συνεκτική, αλληλοσυμπληρούμενη και ολοκληρωμένη προσπάθεια της Πολιτείας για την υποστήριξη της ηλικιακής ομάδας των νέων. Κεντρικός στόχος είναι η ανάδειξη στοχευμένων πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-35, με έμφαση στους νέους με χαμηλά τυπικά προσόντα.

Οι δράσεις  που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης  έχουν σχεδιασθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν ή υλοποιούνται  μέσω όλων  των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που απευθύνονται στους νέους, τα οποία  διαχειρίζονται τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

'Ολες οι δράσεις που ήδη υλοποιούνται είναι αναρτημένες στην ενότητα Προσκλήσεις – Προκηρύξεις του www.espa.gr. Όσες αναμένονται θα αναρτηθούν στο www.espa.gr  αμέσως μόλις προκηρυχθούν. Αρχικές πληροφορίες για τις αναμενόμενες δράσεις υπάρχουν στο πληροφοριακό έντυπο του Σχεδίου Δράσης, που έχει αναρτηθεί στα Σχετικά Αρχεία. 

http://www.espa.gr/Lists/Custom_Announcements/Attachments/471/130110_Sxedio_Drasis_Neon_Pliroforiako_Entypo.pdf