Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενημέρωση για την προκήρυξη δράσεων

Ακολουθεί ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με τις προκηρύξεις – προσκλήσεις υποβολής επενδυτικών προτάσεων:

  • Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στην Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων: Ξεκίνησαν οι υποβολές προτάσεων επενδυτικών σχεδίων για τη 2η Πρόσκληση του Υποέργου «Καινοτοµία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» με καταληκτική ημερομηνία την 12η Ιουλίου 2023. Η δράση αφορά στους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων με επιδότηση έως 55%. Οι αξιολογήσεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
  • Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα: Δημοσιεύθηκε η 2η Προκήρυξη του Καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 με ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων την 1η Ιουνίου 2023 και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών την 29η Σεπτεμβρίου 2023. Προβλέπεται ενίσχυση μέχρι 75% με βάση τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή εγκατάστασης.
  •  Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων: Δημοσιεύτηκε η 2η προκήρυξη του καθεστώτος «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Οι ενισχύσεις μπορεί να ανέλθουν μέχρι το 75% του προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων για έργα ίδρυσης, εκσυγχρονισμού και επέκτασης ξενοδοχειακών μονάδων. Οι υποβολές ξεκινούν την 12η Ιουνίου 2023 και θα διαρκέσουν έως την 13η Οκτωβρίου 2023.
  • Παραγωγικές Επενδύσεις Πράσινης Οικονομίας -Produc-E Green: Προκήρυξη της Δράσης με τίτλο «Παραγωγικές Επενδύσεις Πράσινης Οικονομίας -Produc-E Green», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή προϊόντων στον τομέα της πράσινης βιομηχανίας, με έμφαση στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και των προϊόντων που προορίζονται για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 199.700.000€ με επιδότηση που φτάνει το 75% του προϋπολογισμού. H ημερομηνία έναρξης των υποβολών επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Δράσης ορίζεται η 30η Μαΐου 2023.