ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

  Με αφορμή τις πληροφορίες οτι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας θα περικόψει κατά 50 % το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010 σε 10 νομούς της χώρας, μεταξύ αυτών και στη Χίο, το Επιμελητήριο Χίου απέστειλε στον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Σπυρίδωνα Στάμου, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Χίου, την παρακάτω επιστολή  διαμαρτυρίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Με μια εντελώς αιφνιδιαστική ενέργεια, στις 28/01/2010, ο Ο.Ε.Ε. ματαίωσε τους ανοικτούς διαγωνισμούς, που θα διεξάγονταν στις 05/02/2010, για τη μίσθωση κλινών σε τουριστικά καταλύματα και τη μίσθωση τουριστικών λεωφορείων (αρ. προκηρύξεων 19/2009 και 20/2009) του θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2010, προκειμένου να επαναπροκηρυχθούν με τροποποιημένους όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματικός λόγος της ματαίωσης των διαγωνισμών ήταν η απόφασή σας να περικοπεί κατά 50% το θερινό πρόγραμμα του Οργανισμού σε 10 νομούς της Χώρας, μεταξύ δε αυτών και στο Νομό Χίου.

Εφόσον επαληθευθούν οι παραπάνω πληροφορίες στις επικείμενες νέες προκηρύξεις, η εξέλιξη αυτή θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην τουριστική κίνηση του νησιού μας, την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύουμε, όπου οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου δίνουν σκληρό αγώνα για την επιβίωσή τους. Παράλληλα η ενέργεια της άνισης μεταχείρισης του Νομού μας, έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τα κριτήρια επιλογής των προορισμών εκ μέρους του Ο.Ε.Ε., που δεν είναι άλλα από την στήριξη των μη προβεβλημένων και γνωστών τουριστικών προορισμών της ελληνικής και κυρίως της νησιωτικής περιφέρειας, με προβλήματα πρόσβασης και φθίνουσας πορείας τα τελευταία χρόνια.

Με δεδομένο ότι ο Νομός της Χίου συμμετέχει μόνο σε ένα από τα πολλά εκδρομικά προγράμματα του Ο.Ε.Ε. και ότι μέχρι σήμερα οι επισκέπτες και
τα συνοδά στελέχη της Εργατικής Εστίας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το νησί μας, για αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να μην περικόψετε τον αριθμό (1050) των ατόμων που προβλέπεται να επισκεφθούν το Νομό μας, στα πλαίσια του θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2010.

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ