Ανακοίνωση σχετικά με τα ΕΜΕ στη Δράση “Επανεκκίνηση Τουρισμού” του ΕΠΑνΕΚ

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 3407/ 10-6-2021 (ΑΔΑ: 6Λ3Χ46ΜΤΛΡ-94Α) Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκδόθηκε η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).

Στις προϋποθέσεις συμμετοχής (Κεφ. 4, σημείο 3β της Αναλυτικής Πρόκλησης) καθορίζεται, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση συμπλήρωσης μίας (1) τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.

Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να συγχέεται η απαίτηση της συμπλήρωσης της μίας (1) τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση, βάσει της Υπουργικής Απόφασης της πρόσκλησης, με τα οριζόμενα στο Άρθρο 5 του ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΜΕ του Παραρτήματος ΙΙ (και ειδικότερα του 3ου άρθρου), σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού/καθορισμού του μεγέθους μίας επιχείρησης βάσει του αριθμού των απασχολουμένων.

Ως εκ τούτου, διευκρινίζεται ότι η αυτοαπασχόληση των ιδιοκτητών/επιχειρηματιών, δεν δύναται να συνυπολογιστεί για την πλήρωση (προϋπόθεσης συμμετοχής) της μίας (1) τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ