Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 7η διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών “FOODEXPO 2020”

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “ FOODEXPO 2020” η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο, 7 έως τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας. Παράλληλα με τη “FOODEXPO”, διεξάγεται και η διεθνής έκθεση οίνων και αποσταγμάτων “OENOTELIA“.

Α. ΓΕΝΙΚΑ

 Η “FOODEXPO & OENOTELIA” διοργανώνεται από τη FORUM Α.Ε., τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας σήμερα, για οργάνωση εκθέσεων εσωτερικού (διοργανώτριας των γνωστών “HO.RE.CA.” και “ARTOZA” επί πολλά συνεχή χρόνια). Διαφέρει από τη HO.RE.CA., ως προς τους επαγγελματίες προς τους οποίους απευθύνεται. Θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ όπως κάθε χρόνο, υπάρχει έντονο και καταγραμμένο ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου για συμμετοχή.   

Με ρητή απαγόρευση πωλήσεων και απευθυνόμενη αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κλάδου, είναι από τις ελάχιστες ελληνικές εκθέσεις, που προσομοιάζουν με αυτές του εξωτερικού, καθώς και με τη “HO.RE.CA.” & τη “DETROP” της Ελλάδας, αφού οι περισσότερες είναι λιανικής και απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Παρά το γεγονός δε, ότι είναι κατά πολύ η πιο “ακριβή” έκθεση της χώρας, η ζήτηση από τις ελληνικές επιχειρήσεις (τις πλέον εξωστρεφείς), είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

 Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ξένων hostedbuyers – εμπορικών αντιπροσώπων από πολλές χώρες της υφηλίου, με τους οποίους πραγματοποιούνται προγραμματισμένες “B2B” συναντήσεις των συμμετεχόντων επιχειρηματιών, προκειμένου να συνάψουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες.  

 Η Π.Β.Α. συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο, με ένα μεγάλο περίπτερο της τάξης των 150 – 200 τ.μ., στο οποίο φιλοξενούνται οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου.

 

 Β. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: “MEDITERRANEAN GASTRONOMY FORUM”

Η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας, αλλά και άλλων μεσογειακών χωρών, θα προβληθούν μέσα από μοναδικά πιάτα, που θα δημιουργήσουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι executivechefs, στο πλαίσιο της παράλληλης εκδήλωσης γαστρονομίας “MediterraneanGastronomyForum”.

 Η κορυφαία αυτή εκδήλωση, που θα διεξάγεται και τις τρεις ημέρες της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο stageτου hall 1, θα έχει ως στόχους:

1.    Να προβάλει τη μοναδική γαστρονομική και διατροφική αξία, των ελληνικών τροφίμων και ποτών,

2.    Να επιβεβαιώσει την κυρίαρχη θέση των ελληνικών προϊόντων, στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, και

3.    Να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη των εξαγωγικών προοπτικών των ελληνικών προϊόντων, στην παγκόσμια αγορά.      

Διακεκριμένοι chefs, έχοντας ως “εργαλεία” τους, τα προϊόντα των εκθετών που θα βρίσκονται μέσα στα περίπτερα των Περιφερειών της χώρας, θα δείξουν στους Έλληνες, αλλά και στους ξένους επαγγελματίες επισκέπτες, πρωτότυπους τρόπους και μοναδικές ιδέες, που μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προϊόντων αυτών.   

 

Γ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π.Β.Α.: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η διοργανώτρια εταιρεία, προχωρώντας σε μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση, διαθέτει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ένα πολύ μοντέρνο ενιαίο περίπτερο 100 τ.μ. σε μορφή παραλληλόγραμμου, όπου γύρω γύρω θα υπάρχουν ατομικά booths– εξατομικευμένοι χώροι για την κάθε επιχείρηση, ενώ στον εσωτερικό χώρο, θα υπάρχει κοινός αποθηκευτικός χώρος και ειδική κλειστή αίθουσα για meetings. Τα booths αυτά, θα διατεθούν έναντι οικονομικής επιβάρυνσης, στις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους (με υποχρεωτική τη φυσική παρουσία εκπροσώπου τους).

Παράλληλα στο χώρο της “OENOTELIA”, θα υπάρχει ένα δεύτερο περίπτερο 52 τ.μ. της Π.Β.Α., για τις ποτοποιίες – οινοποιίες του Βορείου Αιγαίου που θα δηλώσουν συμμετοχή.  

Στο  περίπτερο της Π.Β.Α., μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών  (βιολογικά & παραδοσιακά προϊόντα, ελαιόλαδα, γαλακτοκομικά & τυροκομικά, αλλαντικά, αποστάγματα, οίνοι, γλυκίσματα, αρτοσκευάσματα, κ.ο.κ.). Το κόστος συμμετοχής καθώς και το κόστος κατασκευής, στηρίζεται οικονομικά από την Π.Β.Α. κατά 50%, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

Η οικονομική συμμετοχή για τον κάθε εκθέτη, ανέρχεται στα 136,40 € ανά τετραγωνικό μέτρο (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), πλέον 238,00 € (σταθερό κόστος αποθήκης). Το ποσό συμμετοχής, θα καταβληθεί απευθείας στους διοργανωτές.

Επισημαίνεται, ότι λόγω της ύπαρξης πεπερασμένου χώρου αναφορικά με το περίπτερο της Π.Β.Α., μετά τη λήψη της παρούσας επιστολής θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η Π.Β.Α. διατηρεί το δικαίωμα της αυξομείωσης των χώρων προς διάθεση στον κάθε εκθέτη, αναλόγως της ζήτησης που θα εκφραστεί.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καθώς και για περαιτέρω ενημέρωση & συνεννόηση επί όλων των διαδικαστικών θεμάτων, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το στέλεχος marketing& επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. Πάνο Πίτσιο (τηλ. επικοινωνίας 22513 52148 & 6973 004872, email: pitsiosp1@gmail.com

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,  

O Αντιπεριφερειάρχης

Πρωτογενούς Τομέα

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

 

 Παναγιώτης Κουφέλος 

 

 Επισυνάπτονται : 1. To σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Β.Αιγαίου  2. Η Δήλωση Συμμετοχής

                            

                                                   


     

 

                                                                                

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Σχετικά Αρχεία: