ΘΕΜΑ : Διερεύνηση δυνατότητας αεροπορικής σύνδεσης Χίου-Κωνσταντινούπολης
Το Επιμελητήριο Χίου έχει γίνει αποδέκτης πολλαπλών αιτημάτων τόσο από επιχειρηματίες όσο και από ομογενείς που διαμένουν στις Η.Π.Α και οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ταξιδεύουν συχνά από Ελλάδα προς Αμερική μέσω Κωνσταντινούπολης , να διερευνηθεί η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης-Χίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση θα ωφελήσει πολλαπλά το νησί μας κυρίως τουριστικά, καθώς θα το συνδέσει με μία σημαντική αγορά η οποία κατά την παρούσα χρονική συγκυρία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.
Στην παρούσα φάση , και για τον αρτιότερο σχεδιασμό των ενεργειών αναφορικά με την διερεύνηση του συγκεκριμένου αιτήματος προτείνουμε :
· Τη σύγκληση διευρυμένης σύσκεψης φορέων με στόχο την ανάλυση των παραμέτρων σχετικά με την σκοπιμότητα της σύνδεσης
· Την ανάδειξη μίας Ομάδας Εργασίας η οποία θα αναλάβει τις σχετικές επαφές με αεροπορικές εταιρείες
Παρακαλούμε ενημερώστε μας αναφορικά με την διαθεσιμότητά σας για την πραγματοποίηση της Συνάντησης Εργασίας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.
Με εκτίμηση,
Γ. Γεωργούλης
Πρόεδρος
Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ