ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκε το πακέτο μέτρων στήριξης της τουριστικής κίνησης στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, που ανακοινώσατε στις 03/04/2009.

Κατά τη γνώμη μας, το μέτρο της κατάργησης των τελών χρήσης για τα αεροπλάνα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, για την περίοδο από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο, θεωρείται πολύ σημαντικό, γιατί θα έχει άμεσες και θετικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

 

Με αφορμή τη λήψη του παραπάνω μέτρου επαναφέρουμε ένα πάγιο αίτημα φορέων των νησιωτικών περιοχών της χώρας, αλλά και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατικής Ναυτιλίας, δηλαδή αυτό της κατάργησης των τελών υπέρ τρίτων, τα οποία επιβαρύνουν υπέρμετρα και αδικαιολόγητα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όπως γνωρίζετε η τουριστική κίνηση στα νησιά μας στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό από τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος κατά κύριο λόγο μετακινείται με τα πλοία. Επομένως η κατάργηση των πρόσθετων αυτών τελών κρίνεται απολύτως αναγκαία για την τόνωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά μας.

                                                                   Με ιδιαίτερη εκτίμηση

                                                   Ο Πρόεδρος

                                                Αντώνης Ζαννίκος

 

 

                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ