Χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Λεγάτου Παντελή στην τελετή των εγκαινίων της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα.

Παρατίθεται κάτωθι ο χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Λεγάτου Παντελή κατά τη χθεσινή τελετή των εγκαινίων της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα.

“Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.

O στόχος της εκδήλωσης «Άρωμα Χίου» είναι ταυτόσημος με την ονομασία του. Φιλοδοξούμε να ταξιδέψουμε τους επισκέπτες της Έκθεσης με καράβια Χιώτικα σε έναν πολύτιμο κόσμο εμπειριών, αρωμάτων, γεύσεων και εικόνων που συνδιαλέγεται ευθέως με την μακραίωνη ιστορία και πολύτιμη παράδοση του μοναδικού νησιού μας, της Μυροβόλου Χίου.

Ευελπιστούμε τα μοναδικά αρώματα της Χίου μας να αποτυπωθούν στη μνήμη και στην ψυχή σας και να τα κουβαλάτε πάντα μαζί σας.

Μυροβόλος και φιλόξενη όλο το χρόνο η Χίος μας, μαζί με τα μικρονήσια, Οινούσσες και Ψαρά αποτελεί ένα ανεξερεύνητο θησαυρό που σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις.

Το νησί μας είναι ένα ευλογημένο νησί, με εύφορο έδαφος και εξαιρετικό μεσογειακό κλίμα, το οποίο ευνοεί την καλλιέργεια μοναδικών, ακόμη και στον κόσμο, ποικιλιών φυτών και δέντρων, αλλά και την παραγωγή ποιοτικών και ιδιαίτερων προϊόντων. Από την αρχαιότητα οι Χιώτες ήταν ονομαστοί έμποροι και ναυτίλοι και η παράδοση αυτή περνά από γενιά σε γενιά γεμίζοντας αισιοδοξία όλους μας.

Οι επιχειρήσεις – μέλη μας που συμμετέχουν στην Έκθεση Άρωμα Χίου είναι άνθρωποι με μεράκι και πάθος για αυτό που κάνουν και τα προϊόντα τους είναι ποιοτικά αλλά και με εξαιρετικές προοπτικές. Πολλά από αυτά τα προϊόντα όπως η μαστίχα Χίου αποτελούν εδώ και αιώνες εξαιρετικούς πρεσβευτές του νησιού μας στα πέρατα του κόσμου.

Στόχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πορείας της μοναδικής μαστίχας και άλλα προϊόντα για να κατακτήσουν τις αγορές, καθώς αφενός το αξίζουν πραγματικά και αφετέρου θα βοηθήσουν την προσπάθεια που συντελείται για επίτευξη αειφορίας για το ακριτικό μας νησί.

Εδώ δεν ήλθαμε μόνοι μας! Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δράσης, χωρίς τη βοήθεια των οποίων τίποτα δε θα είχαμε καταφέρει:

Την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και προσωπικά τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Μασούτη.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη.

Το Δήμο Χίου και το Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.

Το Μεγάλο μας χορηγό filoxeno.gr

Την τράπεζα Eurobank.

Τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και το Φορέα Τουρισμού.

Τον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής, «Το Πυργί Χίου».

Τους εκθέτες μας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα να καταστούν πιο ανταγωνιστικοί.

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.

Τον «δικό μας» καλλιτέχνη Παντελή Θαλασσινό.

Τελειώνοντας επιτρέψτε μου παραφράζοντας το λόγιο Γ. Θεοτοκά να σας διαβεβαιώσω ότι, «η Χίος είναι ο ιδανικός τόπος της εσωτερικής ζωής, όπου θα ήθελε κανείς, σε ορισμένες στιγμές, να σταθμεύσει για πάντα» .

Για αυτό σας καλούμε να τη γνωρίσετε. Είστε όλοι καλεσμένοι μας!!”

 

 Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από την τελετή των εγκαινίων.

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ