ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 74η Δ.Ε.Θ.

Είκοσι δύο επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων εκδήλωσαν ενδιαφέρον και εκπροσωπήθηκαν με τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Χίου, που συμμετείχε ως «Τιμώμενος Νομός», στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2009. Στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου για αποστολή δειγμάτων, προσπέκτους, προϊόντων και κερασμάτων, για διανομή στο κοινό και τους εμπορικούς επισκέπτες οι επαγγελματίες του νομού μας απέστειλαν μεγάλη ποικιλία προϊόντων, συνολικά ενενήντα τέσσερα δέματα, τα οποία ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα που προβλήθηκαν ήταν: γλυκά κουταλιού, μέλι, ούζο, λικέρ, κρασιά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, προϊόντα με μαστίχα, αρτοσκευάσματα, ενώ με προσπέκτους προβλήθηκαν επιχειρήσεις από τους κλάδους των ιχθυοκαλλιεργειών και των σιδηρών κατασκευών.
Επίσης το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τη Ν.Α.Χίου, διοργάνωσε παράλληλες εκδηλώσεις, βραδιά ούζου τη Δευτέρα 07/09/09 και βραδιά χιώτικων προϊόντων, την Τρίτη 08/09/09. Έγιναν σημαντικές επαφές με «υψηλούς» επισκέπτες, όπως ο Δήμαρχος της Αθήνας που πρότεινε τη διοργάνωση έκθεσης των Χιώτικων προϊόντων και υπηρεσιών στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο.
Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Αντώνη Ζαννίκο και τα μέλη της Διοίκησης Ντίνο Κολάκη, Μιχάλη Φράσκο και Γιώργο Ψώρρα και τον διευθυντή Μιχ. Κουτσουράδη.

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ