ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

 Ως νεοεκλεγμένη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου σας καλωσορίζουμε στο νησί μας και ευχόμαστε αυτή η πρώτη συνάντησή μας να αποτελέσει αφετηρία γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των μελών των δύο ιστορικών Επιμελητηρίων , της Σμύρνης και της Χίου.

Χαίρομαι που σήμερα δόθηκε για μια ακόμη φορά να συζητήσουμε τις προκλήσεις συνεργασίας που διανοίγονται ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες. Ευελπιστώ ότι θα μας δοθούν πολλές ακόμη τέτοιες ευκαιρίες στο μέλλον.

Θεωρώ ότι χάρη στους εκλεκτούς καλεσμένους και τους διακεκριμένους ομιλητές, οι οποίοι μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους, θα ακουστούν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για την περαιτέρω βελτίωση των συνεργασιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Φιλοσοφία της παρούσας Διοίκησης είναι η εγκαθίδρυση επιχειρηματικών συνεργασιών που θα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες ώστε αυτές να αντέξουν στο χρόνο και να αναπτυχθούν. Μονομέρεια σε μία διακρατική συνεργασία ουσιαστικά τη θέτει αυτομάτως σε κίνδυνο και τούτο είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση.

Το Επιμελητήριο Χίου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να ξεπερασθούν τα εμπόδια που προκαλεί η υποχρέωση έκδοσης βίζας για μαθητές ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μαθητές από την Τουρκία να επισκέπτονται το νησί μας  στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών.

Επιπρόσθετα καλωσορίζουμε την δυνατότητα να αποτελέσει η Χίος ένα διαμετακομιστικό κέντρο για τα εμπορεύματα που διακινούνται από την Τουρκία προς την Ελλάδα και όχι μόνο.

Τέλος θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να συνεργασθούμε στον τομέα του Τουρισμού και να οικοδομήσουμε από κοινού τουριστικά πακέτα τα οποία θα βρουν ανταπόκριση στην παγκόσμια αγορά.

 Τα μέλη των Επιμελητηρίων μας αναμένουν από εμάς να ανοίξουμε νέους ασφαλείς εμπορικούς δρόμους τους οποίους θα διαβούν και οι δύο λαοί .

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ