Συμμετοχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση “3ο BIO FESTIVAL 2023”

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εάν υπάρξει επαρκής αριθμός επιχειρήσεων, προσανατολίζεται να συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, φιλοξενώντας ΔΩΡΕΑΝ τα προϊόντα των νησιών, στην έκθεση “3ο BIO FESTIVAL 2023”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Μαΐου 2023 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (κέντρο της Αθήνας).

Συγκεκριμένα στο “3ο BIO FESTIVAL 2023”, μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις με τα ακόλουθα προϊόντα:

Ελαιόλαδα & ελιές, ψωμιά – αρτοσκευάσματα & μπάρες δημητριακών, προϊόντα κρέατος οργανικής καλλιέργειας, τυροκομικά & γαλακτοκομικά, αβγά, δημητριακά – ζυμαρικά & όσπρια, μέλια – μαρμελάδες – γλυκά & γλυκά κουταλιού, σάλτσες & αλείμματα, κομπόστες,
βότανα – αφεψήματα & τσάγια, νερά – χυμοί – αναψυκτικά – ροφήματα & καφέδες, κρασιά– μπύρες & ποτά, ξηροί καρποί & αποξηραμένα φρούτα, φρούτα & λαχανικά, συμπληρώματα διατροφής & superfoods, παιδικές τροφές, φυσικά & βιολογικά καλλυντικά,
σαπούνια, προϊόντα καθημερινής περιποίησης & υγιεινής φροντίδας, προϊόντα eco living, οικολογικές συσκευασίες & απορρυπαντικά, κ.ο.κ.
Παράλληλα, σε ξεχωριστό θεματικό τομέα (αίθουσα), θα προβληθούν τα vegan προϊόντα, τα οποία αποτελούν τη νέα τάση διατροφής, που κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και τείνει να γίνει τρόπος ζωής.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Οι παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην έκθεση εντός του ενιαίου περιπτέρου της Π.Β.Α. εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
1. Σε δικό τους διακριτό χώρο. Η κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει με τον τρόπο αυτό, θα βρίσκεται σ’ έναν ενιαίο χώρο και θα έχει στην αποκλειστική διάθεσή της ένα info desk, μία επιδαπέδια γυάλινη βιτρίνα και ράφια στην πλάτη. Με αυτόν τον τρόπο συμμετοχής, η φυσική παρουσία εκπροσώπου της επιχείρησης είναι απολύτως απαραίτητη. Οι εκπρόσωποι της κάθε επιχείρησης, θα μπορούν να προβαίνουν: α) σε
λιανικές πωλήσεις, προς το καταναλωτικό κοινό της έκθεσης, και β) σε εμπορικές συναντήσεις με τους επαγγελματίες, που θα την επισκεφθούν. Εάν μία επιχείρηση επιθυμεί μεγαλύτερο stand, ενδεχομένως και υπό προϋποθέσεις, να μπορεί να το αποκτήσει, επιβαρυνόμενη με ένα ίδιο κόστος συμμετοχής (κατόπιν ειδικής συνεννόησης).
2. Σε ενιαίο κοινό χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν τα προϊόντα των επιχειρήσεων, που θα δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς να υπάρχει φυσική παρουσία εκπροσώπου της κάθε μιας. Τα ασυνόδευτα προϊόντα θα βρίσκονται διατεταγμένα εν σειρά, χωρίς την ύπαρξη διαχωριστικών panels ανάμεσά τους. Οι εκπρόσωποι της Π.Β.Α. και οι απόδημοι εθελοντές των νησιών που θα στελεχώσουν το περίπτερο, θα επιφορτιστούν με την πραγματοποίηση των προωθητικών και διαφημιστικών ενεργειών προς το καταναλωτικό κοινό (χωρίς δυνατότητα πωλήσεων), καθώς και με την καταγραφή της εκφρασμένης ζήτησης των προϊόντων από τους επαγγελματίες που θα το επισκεφθούν. Επίσης θα προβαίνουν σε γευσιγνωστικές δοκιμές προς το κοινό και τους επαγγελματίες επισκέπτες.

Επισυνάπτεται η επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, κ. Άννης Ανδρεάδου:

Επιστολή