Πρόσκληση επιχειρήσεων για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη Δράση “Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) για το έτος 2023

Δημοσιεύθηκε η Απόφαση 4113.80-02/1501/29-12-2023, αντικείμενο της οποίας είναι είναι η προκήρυξη της Δράσης: «Πρόσκληση επιχειρήσεων» για υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο μέτρο «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων», στα νησιά της Ελληνικής επικράτειας που προβλέπονται από τον ν. 4832/2021, όπως ισχύει.

Η ενέργεια εγγραφής μέσω της αίτησης συμμετοχής και η ενέργεια αίτησης χρηματοδότησης των δικαιούχων διενεργείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (http://metaforikoisodynamo.gr/) της Δράσης, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΙΝΠ). Η διαδικασία ελέγχου σώρευσης, επιλεξιμότητας και διοικητικών ελέγχων των επιχειρήσεων, όπως και οι ενέργειες ενημέρωσης των δυνητικών δικαιούχων διενεργούνται από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Οι ενέργειες πληρωμής των δικαιούχων πραγματοποιούνται από τη Διαχειριστική Αρχή δηλαδή τη ΓΓΑΙΝΠ.

Η διάρκεια επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται με αναδρομική ισχύ από 1-1-2023 έως και 31-12-2023, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης των παραστατικών τιμολόγησης.

Επισυνάπτεται η σχετική ΚΥΑ:

Πρόσκληση MI Eπιχειρήσεων για το έτος 2023