Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Θέσεων Μαθητείας από Φορείς του Ιδιωτικού Τομέα

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, από τα μέσα του 2016 διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής έχει ήδη κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.

Στο αναφερόμενο πλαίσιο κατά το σχολικό έτος 2018-19, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας θα εφαρμόσει προγράμματα μαθητείας σε ειδικότητες που καλύπτουν βασικούς κλάδους αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της χώρας.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» των αποφοίτων νέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης,   επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων και στην ενίσχυση της αποτελεσματικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας.

 

Οι προσφερόμενες ειδικότητες παρουσιάζονται στο Παράρτημα 1 και Αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση της Μαθητείας στο Παράρτημα 2.

 

Οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν για το σχολικό έτος 2018-19 θέσεις μαθητείας θα πρέπει να προβούν σε  αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔ  (http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias) μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNETγια την είσοδο τους.

Επισυνάπτονται πληροφορίες και τα Παραρτήματα 1 & 2.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ