Περιφέρεια Β. Αιγαίου – Επιμελητήριο Χίου: Πρόσκληση στο 2ο Θεματικό Εργαστήριο για τις Αλυσίδες Αξίας “Αγροδιατροφής – Τουρισμού”

 Σας προσκαλούμε στο 2ο Θεματικό Εργαστήριο για τις Αλυσίδες Αξίας «Αγροδιατροφής και Τουρισμού», όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και διαβούλευση επί των εξειδικευμένων δράσεων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη Χίο, στο Ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο» , ημέρα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 και ώρα 18.00 μ.μ.

 

Η ημερίδα εργασίας συνδιοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Χίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ερευνητικών φορέων, επιχειρηματιών και φορέων τους, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργασίας στους πλέον δυναμικούς τομείς της Αγροδιατροφής και του Τουρισμού, προτείνοντας δράσεις, έργα, καινοτόμες τεχνολογίες και καλές πρακτικές.


Στόχος της ημερίδας εργασίας είναι η καταγραφή των προτάσεων και ιδεών σε θέματα έρευνας – καινοτομίας και νέων τεχνολογιών που αφορούν στη βελτίωση και ενίσχυση των τομέων ενδιαφέροντος και τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο των προσκλήσεων του ΕΠ Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 για την ενίσχυση των δράσεων με δικαιούχους τις επιχειρήσεις, τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά κέντρα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της Περιφέρειας για την έξυπνη εξειδίκευση (RIS3).
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή παραγωγών, επαγγελματιών, νέων επιστημόνων και ομάδων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς, καθώς επίσης και επιχειρηματιών που γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες ανάπτυξης και εξειδίκευσης της περιοχής με δράσεις έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία δυναμικών επιχειρήσεων, συμμαχιών επιχειρήσεων και άλλων επιχειρηματικών σχημάτων με βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.


Πληροφορίες σχετικά με το 2ο Θεματικό Εργαστήριο βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου http://www.pepba.gr. 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την κ. Φανή Βασιλικού. 

Τηλ: 2271044524

Email: f.vasilikou@chioschamber.gr

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Σχετικά Αρχεία: