Παρατάσεις προθεσμιών βεβαιωμένων οφειλών, δόσεων, και οφειλών από ΦΠΑ για τους κομιστές αξιογράφων των οποίων οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής έχουν ανασταλεί κατά 75 ημέρες (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τον καθορισμό των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, του τρόπου αποστολής ή διαβίβασής τους στη φορολογική διοίκηση από τους φορολογούμενους ή τρίτους, των εξαιρούμενων ΚΑΔ καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας τεχνικού ή διαδικαστικού χαρακτήρα για την εφαρμογή της παρ. 3α του άρθρου 35 του ν. 4753/2020

Με την απόφαση:

– Παρατείνονται μέχρι και την 30-4-2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές) οι οποίες οφειλές λήγουν ή έληξαν από 1-11-2020 έως 30-11-2020, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30-11-2020 και την 31-12-2020.

– Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των δόσεων Νοεμβρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2020 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα των ανωτέρω προσώπων. Η παραταθείσα κατά τα ανωτέρω δόση Νοεμβρίου καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της τελευταίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης τμηματικής καταβολής και η παραταθείσα δόση Δεκεμβρίου καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης παραταθείσας.

– Καθορίζονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του κύκλου συναλλαγών στην διάρκεια της κρίσης από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τον πίνακα στο συνημμένο ΦΕΚ.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό ΦΕΚ.

 

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Σχετικά Αρχεία: