Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υλοποίηση προγράμματος με τίτλο «Support Family Business» (SFaB) για την Υποστήριξη Οικογενειακών Επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής δράσης «Erasmus +, Συμπράξεις συνεργασίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» το Εργαστήριo «Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Καινοτόμου Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει αναλάβει την υλοποίηση προγράμματος με τίτλο «Support Family Business» (SFaB) για την Υποστήριξη Οικογενειακών Επιχειρήσεων, με διάρκεια 2 έτη.

1.  Για την υλοποίηση του προγράμματος το Πανεπιστήμιό μας θα συνεργαστεί με τους εξής 6 φορείς/οργανισμούς:

     INTERPROFESSIONNELLE RHONE ALPES (Γαλλία) – http://medef-aura.fr/

2. DOMSPAIN SLU (Ισπανία) – www.domspain.eu

3. BEST INSTITUT FUR BERUFSBEZOGENE WEITERBILDUNG UND PERSONALTRAINING GMBH (Αυστρία) – www.best.at

4. CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY VRATSA SDRUZHENIE (Βουλγαρία) – www.cci-vratsa.org

5. RESEARCH INNOVATION AND DEVELOPMENT LAB PRIVATE COMPANY (Ελλάδα) – http://www.read-lab.eu/

6. CANDIDE INTERNATIONAL (Βέλγιο) – www.candideinternational.com

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί η αναγνώριση των προκλήσεων των Οικογενειακών Επιχειρήσεων και το πως αυτές θα ξεπεραστούν, καθώς και η ταυτόχρονη απόκτηση των κατάλληλων προσόντων του προσωπικού τους. Ακόμα, επιπρόσθετο στόχο του προγράμματος αποτελεί η υποστήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων στον εντοπισμό πιθανών απειλών και κινδύνων για την επιχείρηση και η παροχή τρόπων αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών.

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσα από τη δημιουργία ενός πρωτότυπου και καινοτόμου online εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για την κατανόηση της φύσης της Οικογενειακής Επιχείρησης.

Οι 5 Θεματικές περιοχές – Μαθήματα που το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει είναι: α) Οικογενειακή επιχείρηση και ειδικά χαρακτηριστικά της, β) Διαδοχή, γ) Ο ρόλος της γυναίκας στην οικογενειακή επιχείρηση, δ) Εταιρική Διακυβέρνηση και οι Μηχανισμοί Οικογενειακής Διακυβέρνησης και ε) Στρατηγική Οικογενειακών Επιχειρήσεων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Virtual Learning Environment (VLE) και το υλικό με μορφή Massive Open Online Course (MOOC) καθώς και ένα αναλυτικό εγχειρίδιο (Toolkit) θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και προκλήσεις των Επιχειρήσεων ώστε να είναι σε θέση να τις υποστηρίξουν.

Multiplier Event

Για την αναλυτική παρουσίαση όλων των παραπάνω θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την παρουσία 80 συμμετεχόντων (ιδιοκτήτες και διαχειριστές οικογενειακών επιχειρήσεων, οικογενειακοί και μη εργαζόμενοι) από οικογενειακές επιχειρήσεις, ώστε να αναλυθούν οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος και η λογική του εκπαιδευτικού αυτού περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια της υλοποίησης της εκδήλωσης αυτής, θα δηλώσουν συμμετοχή και θα επιλεγούν οι 10 εκπρόσωποι οικογενειακών επιχειρήσεων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν αφενός την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στην Οικογενειακή Επιχειρηματικότητα και αφετέρου να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους 60 αντίστοιχους εκπροσώπους που θα προέρχονται από τις υπόλοιπες χώρες.

Πρόσκληση

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Γιάννης Καράλης», επί της οδού Κυριακούλας Αλογοσκούφη στη Χίο.

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου ερευνητικού εγχειρήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην πρώτη πιλοτική του λειτουργία σε ένα διεθνές ακροατήριο οικογενειακών επιχειρήσεων.

 

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Γ. Κίνιας

Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διευθυντής Εργαστηρίου «Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας

& Καινοτόμου Εκπαίδευσης»

Συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος SFaB

 

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Σχετικά Αρχεία: