ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις διαφαίνεται πλέον καθαρά ότι η βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των νησιωτών έχει ήδη αποφασισθεί από την τρόικα και δυστυχώς -και τούτο είναι το πλέον απογοητευτικό- η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει.

Αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη -έστω και από αυτό το ακριτικό μετερίζι που μας έταξε η μοίρα – να φωνάξουμε δυνατά σε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν την ζωή αλλά κυρίως στους εκλεγμένους βουλευτές μας ότι :

• Δεν τους εξουσιοδοτούμε να ψηφίζουν μέτρα (κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ, περικοπή συντάξεων, ευτελισμός ιατρικής περίθαλψης και τόσα άλλα) που θα ερημώσουν τα Ελληνικά νησιά και θα τα προσφέρουν ως «αντίδωρο» στα «νέα αφεντικά» μας.
• Δεν μας εκπροσωπούν εφεξής, εκτός και εάν έστω και τώρα διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους και περάσουν στην αντίπερα όχθη, εκεί που τους περιμένουν οι πολίτες που τους ψήφισαν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Η παραίτηση και η σύγκρουση είναι μία αξιοπρεπής οδός, εάν όλα τα άλλα μέσα δεν έχουν αποτέλεσμα.
• Οι προκάτοχοί σας με δυναμική πέτυχαν αυτά που εσείς πάτε να ισοπεδώσετε. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και τιμήσετε την εντολή που σας δώσαμε.
• Έχουμε επανειλημμένως επικαλεσθεί την απαίτηση του Συντάγματος (άρθρο 101 περί νησιωτικότητας) , ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι πιθανώς σήμερα το Ελληνικό Σύνταγμα καταπατάται καθημερινώς και ανερυθρίαστα.
Σας καλούμε για τελευταία φορά να τιμήσετε τη λαϊκή εντολή και να αγωνιστούμε από κοινού και με κάθε μέσο -ακόμη και με μαζική παραίτηση από τα αξιώματά μας- ενάντια σε αυτή την ισοπεδωτική πολιτική
Επιμελητήριο Χίου

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ