Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ AIESEC ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός. Δραστηριοποιείται σε 110 χώρες και έχει σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών μέσω του προγράμματος διεθνούς πρακτικής άσκησης.

  Μετρώντας πάνω από 60 χρόνια ιστορίας στις πλάτες του, ο οργανισμός έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρίες- κολοσσούς, όπως οι Alcatel-Lucent, ING, Sony Ericsson, DP-DHL, Facebook, Electrolux, IE Business School, Coca Cola, Nike, Tata PricewaterhouseCoopers, Reckitt Benckiser, Husqvarna, Microsoft, Artemisia, Tata Consultancy Services και UBS, ενώ από τις τάξεις του έχουν περάσει επιφανείς προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

  Η AIESEC στη Χίο υπάρχει επισήμως από το 1995.  Από τότε, συμβάλλει στην ανάπτυξη της χιώτικης οικονομίας φέρνοντας άτομα από το εξωτερικό, τα οποία δίνουν στην επιχείρηση εξωτερικά ερεθίσματα και γενικότερα μεθόδους λειτουργίας με βάση τα διεθνή πρότυπα. Όσον αφορά τις τοπικές συνεργασίες, ο οργανισμός έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις όπως κέντρα ξένων γλωσσών, τυπογραφεία, ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ. Παράλληλα ο οργανισμός παράγει και κοινωνικό έργο, καθώς συνεργάζεται με μη κυβερνητικούς οργανισμούς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης ενσωματώνει τους φοιτητές στη χιώτικη οικονομία, γεγονός που σημαίνει πως η τοπική κοινωνία έχει με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που της δίνεται από τον φοιτητικό κόσμο.

  Συνοψίζοντας, η AIESEC μπορεί να δώσει στην οικονομία του νησιού μας απίστευτη ώθηση, αυτό που λείπει για να υπάρξει κατακόρυφη άνοδος. Αυτό που χρειάζεται είναι συνεργασία και κλίμα εμπιστοσύνης ώστε όλοι μαζί να δώσουμε σε αυτό το νησί αυτό που του αξίζει.