Η προβολή της Χίου στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα – Τρόποι αξιοποίησης του υλικού

 Η ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Π.Ε. Χίου είναι: www.chios.gr  και τα κοινωνικά μέσα που διαχειρίζεται η Π.Ε. Χίου είναι τα εξής:

 Facebook:Chios.gr 

 Twitter: @chiosgr 

 Instagram: chiostravelguide

 Pinterest: Chios.gr Travel Guide

 Youtube: chiostravelguide  

H σελίδα www.chios.gr,  τα επίσημα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα και οι καμπάνιες που υλοποιούνται αποτελούν εργαλεία προβολής στη διάθεση όλων των επαγγελματιών της Χίου, οι οποίοι μπορούν να τα αξιοποιήσουν ως εξής: 

 Χρησιμοποιώντας το νέο λογότυπο

 Εντάσσοντας σύνδεσμο για το www.chios.gr στην σελίδα της επιχείρησης

 Κάνοντας share, repost και retweet τακτικά από τα προφίλ/ σελίδες κοιν. μέσων της επιχείρησής τους τις αναρτήσεις των λογαριασμών της Χίου

  Εντάσσοντας στην επικοινωνία με πελάτες, τους σχετικούς συνδέσμους www.chios.gr και social media και παραπέμποντας εκεί για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Χίο 

 Συμμετέχοντας στις διαδικτυακές καμπάνιες που οργανώνουμε  

Το νέο λογότυπο της Χίου στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χίου, έχει ήδη υιοθετηθεί από την Π.Ε. Χίου, τον Δήμο Χίου και το Επιμελητήριο Χίου.

Μπορείτε να το κατεβάσετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:   

   https://drive.google.com/drive/folders/147XP2xjkOXRzHIQe4RaJq2y6hotaL0l5?usp=sharing    

Επιπλέον, χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία, μέσα στην ιστοσελίδα www.chios.gr για επιχειρήσεις και τους πελάτες τους είναι τα παρακάτω:   

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Έχουμε δημιουργήσει ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων στο οποίο καταχωρούμε επιλεγμένες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Χίο και μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.  

Διαδραστικός Χάρτης της Χίου

Έχουμε δημιουργήσει Χάρτη της Χίου που απεικονίζει γεωγραφικά πολιτιστικούς πόρους (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μνημεία), μονοπάτια, σπήλαια και παραλίες και μπορεί να προσαρμοστεί στα ενδιαφέροντα του επισκέπτη, με την εφαρμογή συγκεκριμένων φίλτρων.   

Βίντεο

Βίντεο για Χίο που μπορείτε να μοιραστείτε:

 Chios one island, one destination (Το συγκεκριμένο βίντεο έχει παραχωρηθεί στην ΠΕ Χίου από εθελοντή, για χρήση στην τουριστική προβολή)

 Experience Chios, a hidden treasure in the Aegean (Το συγκεκριμένο βίντεο έχει παραχωρηθεί στον Δ. Χίου από εθελοντή, για χρήση στην τουριστική προβολή) Βίντεο για την Χίο που μπορείτε να μοιραστείτε και να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας:  Ακολουθώντας τους επόμενους δύο συνδέσμους μπορείτε να βρείτε δύο βίντεο που έχουν δημιουργηθεί για λογαριασμό του ΕΟΤ από το Savoteur, στο πλαίσιο της καμπάνιας Bring me to Greece:

 Explore the Nature of Chios 

 Unlock your senses in Chios 

Ακολουθώντας τους παραπάνω συνδέσμους θα βρείτε επίσης τον κώδικα για να τα ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας, εφόσον επιθυμείτε.  Έχουμε την πεποίθηση ότι η συνεργασία στον τομέα της διαδικτυακής προβολής θα αυξήσει την ορατότητα της Χίου ως προορισμού και θα δώσει την δυνατότητα να απευθυνθούμε στοχευμένα σε συγκεκριμένα κοινά. Η συνεργασία των φορέων και η συμμετοχή των επαγγελματιών θα δώσει επιπλέον ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλουμε. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.   

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου  

 

Μαρία Κόβα 

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ