Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την πρόσκληση αρκετών εφέδρων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο νησί μας, για να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη άσκηση του στρατού ξηράς που διεξάγεται από 14/06/09 έως 19/06/09, σας παραθέτουμε ορισμένες σκέψεις και προτάσεις, κατόπιν σχετικών υποδείξεων μελών μας.

Κατ΄ αρχήν επισημαίνουμε ότι οι χιώτες έφεδροι, επιχειρηματίες και μη, συμμετέχουν πρόθυμα σε κάθε πρόσκληση του στρατού, με σκοπό τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

Όμως, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους έφεδρους επιχειρηματίες είναι η χρονική περίοδος πραγματοποίησης της άσκησης και κύρια όταν αυτή διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως η προαναφερόμενη.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι: α) η επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά αυξάνεται την θερινή περίοδο και β) η πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι μικρές-ατομικού χαρακτήρα, με κύριο εκφραστή τον ίδιο τον επιχειρηματία. Επομένως η συμμετοχή του στην άσκηση, σημαίνει και κλείσιμο της επιχείρησης σε μια περίοδο που ο ίδιος προσδοκά περισσότερα έσοδα για να καλύψει συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε, εφόσον είναι δυνατό, όπως στο εξής οι ασκήσεις του στρατού στα νησιά μας και ιδιαίτερα η μεγάλης διάρκειας, να μην πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε με κατανόηση τα ανωτέρω και ότι η πρότασή μας θα ληφθεί υπόψη στον προγραμματισμό διεξαγωγής ασκήσεων, σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος

Αντώνης Ζαννίκος

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ