Πρόσκληση σε Εσπερίδα Ενημέρωσης και Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας στο Βόρειο Αιγαίο στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα»

Το Πράσινο Ταμείο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν σε «Εσπερίδα Ενημέρωσης και Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Συγκεκριμένα, η Εσπερίδα Ενημέρωσης θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023, 17:00-20:30, στη Μυτιλήνη (Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Κουντουριώτη 1) και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.

Η συμμετοχή γίνεται με φυσική παρουσία στις ακόλουθες αίθουσες και στα πέντε νησιά, ενώ θα υπάρξει διαδικτυακή σύνδεση των πέντε αιθουσών καθ’ όλη τη διάρκεια του Εργαστηρίου.

  • Σάμος: Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Δερβενακίων 1 & Αλέξη Αλέξη, 1ος Όροφος
  • Ικαρία: Αίθουσα Συνεδριάσεων Επαρχείο Ικαρίας, Άγιος Κήρυκος
  • Χίος: Αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνού» Περιφέρειας Χίου, Πολυτεχνείου 1, κτίριο Περιφέρειας, 2ος Όροφος
  • Μυτιλήνη: Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου – Μυτιλήνη, Κουντουριώτη 1
  • Λήμνος: Γραφείο Επάρχου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 34, Μύρινα

Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής. Ωστόσο για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/jiqgp68hP2TeJoKY6

Για την καλύτερη στόχευση του περιεχομένου του τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Οικοδόμησης Δυναμικού, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο. Στόχος του είναι η καταγραφή των απόψεων, των αναγκών κατάρτισης και του επιπέδου γνώσεων των υποψήφιων εκπαιδευόμενων σε θέματα κυκλικής οικονομίας, ώστε να προσαρμοστεί το υλικό των σεμιναρίων σύμφωνα και με τις απαντήσεις τους.

Η συμπλήρωσή του γίνεται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο και απαιτεί λίγα λεπτά από τον χρόνο σας. 

https://forms.gle/XQksFKXFfFQ4XKUd9

 

Επισυνάπτονται το Δελτίο Τύπου και η Ατζέντα της ημερίδας:

Δελτίο Τύπου-Εκδηλώσεις Κυκλικής Οικονομίας-Βόρειο Αιγαίο

ΑΤΖΕΝΤΑ Ομιλιών Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας-ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ