ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΘΕΜΑ: Σύσκεψη με θέμα την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου

Αξιότιμε κε Γιακαλή,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την μη πρόσκληση του Επιμελητηρίου Χίου στην σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών από την καταστροφική πυρκαγιά της Χίου.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ένας θεσμικός φορέας όπως το Επιμελητήριο Χίου, ο οποίος εκπροσωπεί 4.000 τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν «χωρούσε» στην συγκεκριμένη σύσκεψη.
Ο αποκλεισμός τόσο του Επιμελητηρίου, όσο και άλλων φορέων και η πραγματοποίηση «κλειστής σύσκεψης» στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη αποδυναμώνει την όποια σχεδιαζόμενη προσπάθεια, αφού εκ των προτέρων αποκλείει από την διαδικασία λήψης αποφάσεων τα πιο ενεργά στοιχεία της τοπικής κοινωνίας (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εθελοντικούς σχηματισμούς κ.α.).
Ιδιαίτερα αρνητική δε εντύπωση μας προξενεί το γεγονός ότι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες δεν απαίτησαν τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, αλλά αντιθέτως συναίνεσαν στον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό τους.
Η εποχή της φιλοσοφίας «κεκλεισμένων των θυρών» έχει περάσει και σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, κανείς δεν περισσεύει.
Σας ενημερώνουμε -γραπτώς δυστυχώς, αφού δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας δια φυσικής παρουσίας – ότι έχουμε ήδη καταθέσει αρμοδίως συγκεκριμένα αιτήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι το Επιμελητήριο Χίου γνωρίζει τα προβλήματα του τοπικού επιχειρηματικού ιστού και θα μπορούσε να σταθεί πολύτιμος αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανασυγκρότησης του νησιού, όπως το έπραξε και κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς ποικιλοτρόπως.

Η άρνηση σας να δεχθείτε τους εκπροσώπους της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χίου στη σύσκεψη εγείρει ερωτηματικά και προσβάλλει την τοπική επιχειρηματική κοινότητα την οποία εκπροσωπούμε .

Ελπίζουμε με ψυχραιμία να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας και να επανορθώσετε άμεσα.
Με εκτίμηση,

Γ. Γεωργούλης

Χίος, το Νησί της ΜΑΣΤΙΧΗΣ