Επίσκεψη Προέδρου Επιμελητηρίου Τσεσμέ

 

Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τσεσμέ Mustafa Cenger  μαζί κλιμάκιο που αποτελούνταν από με μέλη της Διοίκησης του και Τούρκους δημοσιογράφους επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Χίου το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου με σκοπό να ζητήσουν τη στήριξη της υποψηφιότητας Σμύρνης ως διοργανώτριας πόλης για την Διεθνή  Έκθεση Expo 2020.

Κατά την συνάντηση ο κ. Cenger τόνισε ότι η επιλογή του Dubai ως διοργανώτριας πόλης για την EXPO 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη για τους Τούρκους λόγω των ιδιαίτερα θετικών συνθηκών  γειτνίασης που έχουν αναπτυχθεί κατά τα τελευταία έτη μεταξύ των πόλεων στα Μικρασιατικά παράλια και των ελληνικών νησιών.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Β. Παππάς όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δ. Κυτριλάκης αναφέρθηκαν στις συντονισμένες προσπάθειες του Επιμελητηρίου Χίου να αναδείξει τη στρατηγική σημασία της επιλογής παροχής στήριξης στην υποψηφιότητα της Σμύρνης με επιστολές τόσο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών . 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΣΕΣΜΕ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΣΕΣΜΕ

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ