ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μελών του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου πραγματοποιήθηκε, στις 10/01/2010, η καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χίου για τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Αντώνης Ζαννίκος, εξέφρασε μαζί με τις ευχές του και ορισμένες σκέψεις για την τρέχουσα επικαιρότητα, την οικονομία, τα ήθη, τις αρχές και τις αξίες μας, για το πώς βαδίζουμε και του που πάμε.

«Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι περνάμε την μεγαλύτερη κρίση, από συστάσεως του Ελληνικού κράτους… Η αυγή της νέας δεκαετίας, μας βρίσκει με το σκάφος να αρμενίζει μεσοπέλαγα, με τους ανέμους αγριεμένους, να φυσούν απ' όλα τα σημεία του ορίζοντα, να είμαστε αφησμένοι κυριολεκτικά στο έλεος, όχι του Θεού, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά στο έλεος των καρεκλοκένταυρων των Βρυξελλών…. Να περιμένουμε τις αποφάσεις και τα κελεύσματά τους για να δούμε μια άσπρη μέρα…»
Να τονωθεί η αγορά
«Δεν θα δώσω εγώ τις απαντήσεις για ό,τι συμβαίνει… ούτε θα υπαγορεύσω τις συντεταγμένες της πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος για να πάμε μπροστά… Υπάρχει η Κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί , αλλά και ό,τι δεν μπορεί και δεν πρέπει… Φοβάμαι ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται, χωρίς παράλληλα να εμψυχώνεται η αγορά για να πάρει τα πάνω της δεν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννίκος.

Να λειτουργήσουμε όλοι μαζί στη λογική του «εμείς»
Ο κ. Ζαννίκος τόνισε επίσης ότι: «Αυτό που μας λείπει κι αυτό που μας κάνει να πληρώνουμε το μεγάλο τίμημα, τα χρέη του παρελθόντος είναι ότι δεν λειτουργούμε στη λογική του «εμείς», αλλά στη λογική του «εγώ»… Ο καθένας από μας, και κυρίως όσοι κατέχουμε ανώτερα, αιρετά αξιώματα, αντί να βλέπουμε με μικροπολιτικά κριτήρια τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, πρέπει να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε και να ενισχύσουμε ως προς το καλύτερο, εννοείται, την ψυχολογία του κόσμου. Σήμερα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία υπάρχει μια πολύ κακή ψυχολογία, η οποία μάλιστα αναπαράγεται κάθε μέρα από τις εφημερίδες και κάθε βράδυ από τους σύγχρονους άμβωνες της ενημέρωσης της κοινωνίας μας, δηλαδή από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Ευτυχώς τα τοπικά ΜΜΕ δεν ακολουθούν κατά πόδας αυτήν την διαδικασία και πρέπει αυτό να το υπογραμμίσουμε. Όλα αυτά έχουν καταρρακώσει την αγορά και θα χρειαστούν πολλές τονωτικές ενέσεις για να συνέλθει».
Τέλος, ο κ. Πρόεδρος, παρότρυνε τους τοπικούς Βουλευτές, ανεξαρτήτως του κομματικού χώρου στον οποίο ανήκουν, στα μεγάλα τοπικά θέματα να ταυτίζονται με τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών, να αφουγκράζονται την κοινή γνώμη και να συμπορεύονται με το λαό και όλους μας. Το Νομάρχη να συνεχίσει να αγωνίζεται για να πετύχει περισσότερα, για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας ναι να θέσει ως προτεραιότητά του τα έργα του μέλλοντος, αλλά και τα έργα υποδομής, και τα έργα ανάπτυξης, τονίζοντας ότι θα έχει την συμπαράσταση και αρωγή από όλον τον επιχειρηματικό κόσμο της Χίου. Τους Δημάρχους του νομού μας, προεξάρχοντος του Δημάρχου Χίου, να κατανοήσουν ότι, ο χιώτης θέλει τους πρώτους Δημότες του τόπου του να είναι συμπαραστάτες και συμμαχητές όλων των μεγάλων έργων και δει των ιδιωτικών που θα πάνε το νησί μας μπροστά και θα το κάνουν να ξεχωρίζει…
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Επιμελητήριο Χίου, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, βράβευσε με την απονομή τιμητικών επαίνων τις τοπικές επιχειρήσεις:
1) ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε., Οινοποιητική, Γεωργική, Τουριστική σε αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της για την αναβίωση του πιο αξιόλογου και φημισμένου από την αρχαιότητα χιώτικου κρασιού του «Αριούσιου οίνου» στον τόπο που τον γέννησε, καθώς και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της Βόρειας Χίου.
2) την επιχείρηση ΞΥΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Citrus Memories Άρωμα Μνήμης, σε αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της για την ανάδειξη και προβολή των μοναδικών εσπεριδοειδών του Κάμπου με καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, καθώς και για τη συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Ανάμεσά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιος, ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Γιάννης Μαλαφής και ο Δήμαρχος Καρδαμύλων κ. Ευάγγελος Μελιτζάνης.

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ