Διερεύνηση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο National Geographic Food Festival στο Λονδίνο, στις 16 και 17 Ιουλίου 2022

Ακολουθεί επιστολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σχετικά με τη διερεύνηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων στο National Geographic Food Festival που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, στις 16 και 17 Ιουλίου 2022. 

Θέμα:  Ενημέρωση για την συμμετοχή της Π.Β.Α. στο National Geographic Food Festival, 16-17/7/2022 στο Λονδίνο          

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (28/6/2022) θα συμμετέχει εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ στην έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το δημοφιλές περιοδικό NationalGeographicTraveller, με τίτλο «National Geographic Food Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου 2022, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής των νησιών σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για το 2022 .

Η εν λόγω έκθεση έχει ως θεματικό άξονα την τουριστική προβολή των προορισμών μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας σε 6.000 περίπου βρετανούς επισκέπτες. Στην έκθεση συμμετέχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της εστίασης και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού. Για την συμμετοχή της Ελλάδας έχουν εξασφαλισθεί από τον ΕΟΤ δύο περίπτερα συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. καθώς και το sponsorship/brandingσε ένα από τα δύο «θέατρα παρουσιάσεων των masterclasses”. HΠ.Β.Α. θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει μέσω της συμμετοχής που έχει εξασφαλίσει ο ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τοπικά προϊόντα, αλλά και συνταγές από τα νησιά με τη βοήθεια ενός chefπου θα σταλεί για να εκπροσωπήσει την Π.Β.Α., πραγματοποιώντας μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία και τις δύο ημέρες.

Οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων παραγωγής τοπικών προϊόντων της Π.Β.Α. έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν και τις δύο ημέρες της έκθεσης στα δύο περίπτερα που έχει εξασφαλίσει ο ΕΟΤ, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης και γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων (τροφίμων/ποτών), καθώς επίσης και η δυνατότητα πωλήσεων. Οι διαθέσιμες θέσεις στα περίπτερα του ΕΟΤ θα δίνονται σε εκπροσώπους επιχειρήσεων των προορισμών της Ελλάδας σε εναλλαγή κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητο η εταιρία της οποίας τα προϊόντα θα παρουσιάζονται στο περίπτερο του ΕΟΤ να έχει ήδη αντιπρόσωπο και διανομή των προϊόντων της στην Αγγλία, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας θα πρέπει να βρίσκεται στο περίπτερο προκειμένου να προσφέρει και να παρουσιάζει τα προϊόντα. Αυτό ισχύει τόσο για τα τρόφιμα, όσο και για τα ποτά που μπορούν να παρουσιαστούν στο ελληνικό περίπτερο.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας για τη δυνατότητα συμμετοχής και προώθησης τοπικών προϊόντων της Π.Β.Α. που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Οι επιχειρήσεις δεν επιβαρύνονται με κόστος συμμετοχής στο ελληνικό περίπτερο.

Για τυχόν διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας , κ. Λουκία Ζαφείρη, τηλ +44(0)2074959314.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρίες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α., στην κ. Μαρία Κόβα, τηλ. (+30) 22713 50514.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Β.Α.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΥΚΤΑΣ

  

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ