ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΗΣ AEGEAN ΑΠΟ 14/04-31/10/2010

 Με αφορμή την ανακοίνωση της Aegean ότι από 14/04 έως 31/10/2010 διακόπτει την πρωϊνή πτήση 270-271 Αθήνα-Χίο-Αθήνα, το Επιμελητήριο Χίου έστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Χίου και στην Aegean.

 

Κύριε Υπουργέ,

Σας πληροφορούμε ότι η αιφνιδιαστική και απρόσμενη ενέργεια της Aegean air να ακυρώσει τις πρωινές πτήσεις της 270-271 στη γραμμή Αθήνα-Χίος-Αθήνα, από 14/04 έως 31/10/2010 επικαλούμενη εμπορικούς λόγους, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση και προβληματισμό στον επιχειρηματικό κόσμο και τους κατοίκους του νησιού μας.

Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη πτήση εξυπηρετούσε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, δεδομένου ότι παρείχε άνεση χρόνου στους μετακινούμενους για την τακτοποίηση των αναγκών τους, γι΄ αυτό και είχε υψηλό ποσοστό πληρότητας.

Η κίνηση αυτή υποβάθμισης της αεροπορικής εξυπηρέτησης του νησιού μας, θεωρείται από όλους μας ως προάγγελος των αλλαγών, προς το χειρότερο φυσικά, που θα επέλθουν από την επικείμενη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Olympic Air και τη μονοπωλιακή κατάσταση που ουσιαστικά θα δημιουργηθεί στο χώρο των εσωτερικών αεροπορικών μεταφορών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο επιχειρηματικός κόσμος των νησιού μας ζητά να παραμείνουν ως έχουν οι πτήσεις 270 & 271 της Aegean προς και από το νησί μας, καθώς επίσης να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανάγκες αεροπορικής εξυπηρέτησης των νησιών μας, στην επικείμενη συγχώνευση των εταιρειών Aegean και Olympic Air, ώστε ο τουρισμός και η χειμαζόμενη οικονομία τους να μην δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα.