Δημοσίευση Υπουργικής Απόφασης για το ψηφιακό μητρώο εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων.

Η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χίου με επιστολή της, ενημερώνει ότι εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 59388/940/09-12-2020 (ΦΕΚ 5407/Β/2020) Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση Ψηφιακού Μητρώου λειτουργούντων συνεργείων και υπευθύνων τεχνιτών αυτών, σταθμών οχημάτων, λιπαντηρίων, πλυντηρίων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας».

Με την ανωτέρω Υ.Α. θα καταγραφούν με ηλεκτρονικό τρόπο :

 Τα νομίμως λειτουργούντα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων όλων των ειδικοτήτων και τους υπεύθυνους τεχνίτες αυτών

 Τα νομίμως λειτουργούντα πλυντήρια-λιπαντήρια οχημάτων

 Οι νομίμως λειτουργούντες σταθμοί αυτοκινήτων (Parking)

 Οι νομίμως λειτουργούντες σταθμοί φορτηγών αυτοκινήτων για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων άνευ εγκαταστάσεων αντλιών καυσίμων τύπου Α (μεταφορικές) και σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων άνευ εγκαταστάσεων αντλιών καυσίμων προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κεντρικής εποπτείας, ελέγχου και υποστήριξης των εγκαταστάσεων, καθώς και η συγκέντρωση, επεξεργασία και αποστολή των στοιχείων των σχετικών ελέγχων.

Όλες οι παραπάνω εγκαταστάσεις υποχρεούνται μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021 να ενημερώσουν την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών για τα στοιχεία που ζητούνται στους πίνακες 2,3,4 και 5 του εν λόγω ΦΕΚ (ανάλογα με το είδος της εγκατάστασης).

Τονίζεται ότι οποιαδήποτε στιγμή διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του Ψηφιακού Μητρώου δεν είναι ενημερωμένα, με υπαιτιότητα του εκμεταλλευτή της εγκατάστασης, η άδεια λειτουργίας ή η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας ανακαλείται προσωρινά και ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται στον Ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45/Α/1999) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» όπως ισχύει.

Το Ψηφιακό Μητρώο θα είναι ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Μεταφορών και διασυνδεμένο “on-line” με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο των Επιμελητηρίων και τις Αδειοδοτούσες Αρχές.

Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ και η επιστολή. 

 

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Σχετικά Αρχεία: