Δήμος Χίου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χίου,  έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διατάξεις του άρ.65 του Ν.4688/2020 σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δυνατότητα:

 

•  Επέκτασης υφισταμένων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου όπου αυτό είναι εφικτό.

 

• Μείωση έως 50% των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε υφιστάμενες άδειες εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης επιπλέον κοινοχρήστου χώρου.

 

• Έκδοσης αδειών προς αναπλήρωση της μείωσης του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων όπου αυτό είναι εφικτό.

 

Όμως σε κάθε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να κάνει χρήση κοινόχρηστου χώρου το έτος 2020 πρέπει να προσκομίσει στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Χίου  τα έξης  δικαιολογητικά:

 

 

 

Περίπτωση Α.

 

 

 

Σε περίπτωση ανανέωσης αδείας ο ενδιαφερόμενος θα  υποβάλλει σχετική αίτηση  στην οποία θα επισυνάπτει την ισχύουσα (κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης) άδεια λειτουργίας του καταστήματος του, την παλαιά-αρχική άδεια χρήσης-κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου, Δημοτική Ενημερότητα, υπεύθυνη δήλωση  και όποιο από τα ανωτέρω απαιτούμενα δικαιολογητικά, (και ήδη κατατεθειμένα στο ∆ήµο µε την αρχική αίτηση για την λήψη της πρώτης άδειας χρήσης-κατάληψης κοινόχρηστου χώρου), τυχόν διαφοροποιείται.

 

 

 

Περίπτωση Β.

 

 

 

Σε περίπτωση νέας άδειας ή επέκτασης του χώρου ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει:

 

1. Αίτηση όπου θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του αιτούντος, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, το είδος και η διεύθυνση της ασκούμενης επιχείρησης, η θέση η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου ως και η χρονική διάρκεια για την οποία αιτείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.

 

2. Δημοτική Ενημερότητα μη οφειλής.

 

3. Αντίγραφο της αδείας του Καταστήματος με έναρξη Επαγγέλματος από Δ.Ο.Υ.

 

4. Απόδειξη ταμειακής μηχανής.

 

5.Τοπογραφικό σκαρίφημα της θέσης του καταστήματος, των παρακειμένων καταστημάτων, του πλάτους της πρόσοψης, του πλάτους του πεζοδρομίου, του πλάτους της οδού, των εισόδων και των παραθύρων των παρακειμένων κατοικιών, της θέσης και τις διαστάσεις του αιτούμενου προς κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

 

6. Διάγραμμα κάλυψης, με το οποίο θα αποτυπώνεται η διαρρύθμιση του χώρου.

 

7.Έγκριση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου

 

 

 

Αφού ελεγχθούν τα δικ/κά, ο χώρος για τον οποίο ζητείται η άδεια κατόπιν γνωμάτευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, καταβληθεί το τέλος που αναλογεί για την χρήση χορηγείται  η άδεια  με απόφαση του Δημάρχου Χίου,  σύμφωνα με την νομοθεσία και τον Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων(ΑΔΣ 293/2015).

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μεταβούν στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων , Ελ. Βενιζέλου 75, από ώρα 09:30π.μ. έως 13:30μ.μ (κατόπιν ραντεβού)  ή να καταθέσουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου όλα τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά  για την έκδοση της αδείας χρήσης του χώρου.

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2271353115 κ. Βασιλάκης Δημήτρης και 2271353117 κ.Σ. Γατανά.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Σχετικά Αρχεία: