Ανάγκη Δειγματοληψίας Ελαιολάδου στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο “Εξειδικευμένη Έρευνα Προώθησης Ελαιολάδου και Προϊόντων Ελιάς Βορείου Αιγαίου μέσω Ανάδειξης του Βιοδραστικού Περιεχομένου και των Ιδιαίτερων Χαρακτηριστικών Ποιότητας”

Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο “Εξειδικευμένη Έρευνα Προώθησης Ελαιολάδου και Προϊόντων Ελιάς Βορείου Αιγαίου μέσω Ανάδειξης του Βιοδραστικού Περιεχομένου και των Ιδιαίτερων Χαρακτηριστικών Ποιότητας”, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να αποστείλουν δείγματα ελαιολάδου.

– Η απαραίτητη ποσότητα δείγματος είναι 1 λίτρο μέσα σε γυάλινη καθαρή φιάλη το οποίο να έχει ληφθεί από τον διαχωριστήρα.

– Το δείγμα θα πρέπει να αντιπροσωπεύει ένα αγροτεμάχιο, να είναι μονοποικιλιακό (Χιώτικο, Κορωνέϊκο, Δαφνοελιά κτλ) και να είναι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

– Το δείγμα θα πρέπει να σταλεί με την ACS με κωδικό χρέωσης 2ΜΤ412887 στην παρακάτω διεύθυνση:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΝΤΟΓΕΝΝΗΣ

ΧΡ. ΘΕΡΜΙΩΤΗ,

81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΤΗΛ. 6946476869

Οι παραγωγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν μαζί με το δείγμα το Έντυπο Δειγματοληψίας που επισυνάπτεται παρακάτω.

 

Συνημμένη μπορείτε να βρείτε επιστολή προς τους ελαιοπαραγωγούς για βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας και ελαιοποίησης από το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ