Ίδρυση Φορέα Τουρισμού

Το Επιμελητήριο Χίου ανταποκρινόμενο στην καθολική απαίτηση των εμπλεκόμενων με τον κλάδο του τουρισμού να ιδρυθεί αυτοτελής οργανισμός ανάπτυξης τουρισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το project της ίδρυσης του Φορέα μέσα από ευρεία διαβούλευση τόσο με επαγγελματίες του τουρισμού όσο και με φορείς.
Αυτή η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και με τις υπογραφές των 62 ιδρυτικών μελών του ο Φορέας πλέον ανοίγει τα φτερά του.
Χθες ο Φορέας απέκτησε προσωρινή διοίκηση (σύμφωνα με το Καταστατικό του που έχει κατατεθεί ήδη στο Πρωτοδικείο Χίου) η οποία σύντομα θα διενεργήσει εκλογές ώστε να εκλεγεί το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Επιμελητήριο Χίου είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις που θα αναλάβει ο Φορέας Τουρισμού Χίου με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και την αποτελεσματική προβολή του νησιού μας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η τουριστική ανάπτυξη θα συμπαρασύρει προς θετική κατεύθυνση την τοπική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συντελώντας στην επίτευξη αειφορίας . Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι όσοι συνδιαμορφώνουν το τουριστικό προϊόν, δηλαδή φορείς, επιχειρηματίες αλλά και δημότες πρέπει να ευθυγραμμισθούν ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσπάθειες μας.

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Φορέα Τουρισμού στη διεύθυνση: www.cto.gr

και στη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/chioscto

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ