ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΡΓΙΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου στην τακτική συνεδρίασή τους, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου στις 16 Μαίου 2012, συζήτησαν -προ ημερησίας διάταξης- το θέμα της επιχειρούμενης υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Πυργίου.

Τα μέλη λαμβάνοντας υπ' όψη ότι:

 Το Κέντρο Υγείας Πυργίου παρέχει σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της νότιας Χίου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει σωρεία περιστατικών και έχει δώσει επείγουσες λύσεις που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.
 Τελευταία επιχειρείται η αποδυνάμωση του με τη μείωση των εφημερευόντων γιατρών σε ένα άτομο, ενώ κυκλοφορούν φήμες ακόμη και για το κλείσιμό του.
 Το Κ.Υ. αποτελεί παράγοντα σιγουριάς και εμπιστοσύνης για την τοπική κοινωνία, έχοντας υπόψη και την ηλικιακή σύνθεση των κατοίκων της περιοχής.
 Η οικιστική ανάπτυξη, η ιστορική, η πολιτιστική και η αρχιτεκτονική κληρονομιά των Καστροχώρων, σε συνδυασμό με το λιμάνι των Μεστών, δίνουν την δυνατότητα περεταίρω ανάπτυξης της περιοχής, που αποτελεί σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της μαστίχας, την περιοχή με την «βαριά βιομηχανία της Χίου».

Θεωρούν ότι το Κ.Υ. Πυργίου πρέπει να λειτουργεί με πλήρη στελέχωση, γιατί αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα που μπορεί να στηρίξει τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής της νότιας Χίου.

Εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Κ.Υ. Πυργίου, με την μείωση των εφημερευόντων γιατρών, καθώς και στην φημολογία περί μετατροπής του σε αγροτικό ιατρείο ή ακόμη και στο κλείσιμο του και

Ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα και την συμβολή του Κ.Υ. στη διατήρηση και ανάπτυξη της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της νότιας Χίου και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την μελλοντική αναβάθμιση της λειτουργίας του.

Ψηφίστηκε ομόφωνα

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί:

1. στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2. στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου
3. στον Δήμαρχο Χίου
4. στον Πρόεδρο του ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ Γενικού Νοσοκομείου Χίου

και να κοινοποιηθεί:
στα τοπικά ΜΜΕ

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ