ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΧΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου στην τακτική συνεδρίασή τους, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου στις 15/07/2009, συζήτησαν -προ ημερησίας διάταξης- το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Μουσείου Μαστίχας στη νότια Χίο.

Τα μέλη λαμβάνοντας υπ' όψη ότι:

 Το Μουσείο Μαστίχας είναι έργο παγχιακής αποδοχής, γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό και αναπτυξιακό έργο στο νομό μας, που θα συμβάλλει:
α) στην περαιτέρω ανάδειξη ενός μοναδικού, παγκοσμίως, προϊόντος.
β) θετικά στην γενικότερη οικονομική ζωή του νησιού και ιδιαίτερα θα αναβαθμίσει το τουριστικό του προϊόν.
 Το έργο, μετά τις συντονισμένες και εξαντλητικές προσπάθειες της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, έχει μελετηθεί πλήρως και διαθέτει υψηλό βαθμό ωριμότητας, για να υλοποιηθεί.

Εκφράζουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και των μελών της για την χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ζητούν :
Από τον Υπουργό Πολιτισμού και το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα, τη χρησιμότητα και τον υψηλό βαθμό ωριμότητας του έργου και να εντάξουν κατά προτεραιότητα το Μουσείο Μαστίχας στο ΕΣΠΑ 2007-2013, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του.

Ψηφίστηκε ομόφωνα

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί:

1. στον Υπουργό Πολιτισμού
2. στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Και να κοινοποιηθεί:
1. στους Βουλευτές Χίου
2. στον Νομάρχη Χίου
3. στην Ε.Μ. Χίου
4. στα τοπικά ΜΜΕ

 

 

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ