ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ BLUE STAR PATMOS ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΧΙΟΥ-ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κύριοι,

Αναφερόμενοι στο ανωτέρω σχετικό αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, για ετήσια δρομολόγηση του F/B BLUE STAR PATMOS στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιχειρηματική αυτή πρωτοβουλία, που αποτελεί ένα ευχάριστο νέο και παράλληλα ζητά από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να εγκρίνει άμεσα το αίτημα, για τους παρακάτω λόγους:

α) Η δρομολόγηση του νεότευκτου και υπερσύγχρονου πλοίου BLUE STAR PATMOS θα αναβαθμίσει την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού μας σε επίπεδο μεταφορικού έργου, ασφάλειας και ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών.

β) Η δρομολόγηση του θα συμβάλλει -σε μεγάλο βαθμό- στην επίλυση χρόνιων και σοβαρών προβλημάτων, για τα οποία κάτοικοι και επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μας αγωνίζονται επί δεκαετίες, δεδομένου ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες αποτελούν κρίσιμο ζήτημα για την επιβίωση των νησιών μας.

γ) Στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρας μας και ιδιαίτερα η νησιωτική περιοχή μας, η δρομολόγηση αυτού του πλοίου ασφαλώς και θα συμβάλει στην δημιουργία προϋποθέσεων που είναι αναγκαίες για να τονωθεί η επιχειρηματική και γενικότερα η οικονομική και η τουριστική δραστηριότητα στο νησί μας.

Κατόπιν των ανωτέρω ευελπιστούμε ότι το Σ.Α.Σ. θα δώσει το συντομότερο δυνατό την έγκριση του στο αίτημα δρομολόγησης του BLUE STAR PATMOS στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Γεωργούλης